Hamilelik

Gebelikte İki Kişilik Beslenmeyin

Uzmanların yapmış olduğu araştırmalar sonrasında gebelikte iki kişilik beslenmeyin açıklamaları ile pek çok kişinin kafasında soru işaretleri oluşmuştur.

Gebelikte iki kişilik beslenmeyin açıklamasından sonra hamile kadınların çoğu beslenme konusunda pek çok araştırma içinde olmaktadır. Yıllardan bu zamana kadar gelen iki kişilik yeme alışkanlığı anne adaylarının uzak durması gereken bir beslenme şekli haline gelmiştir.

Gebelik Döneminde Beslenme

Genel olarak beslenme alışkanlıkları beslenme döneminde fazlası ile değişmektedir. Gebelik döneminde beslenme alışkanlıkları bebeğin sağlığını etkilediğini belirten uzmanlar bebeğin daha sağlıklı olacağını düşünerek iki kişilik beslenme yanlış bir beslenme türü olmaktadır. Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek isteyen anne adaylarının uzak durması gereken bir beslenme şekli olup gebelikte beslenme alışkanlıklarının bebeğin sağlığını etkilediği çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Gebelik öncesi, gebelik dönemi ve lohusalık dönemi olmak üzere üç ayrı şekilde olmaktadır. Anne adaylarının düzenli ve doğru beslenme için yapması gerekenler bulunmaktadır.

Gebelikte beslenme

Gebelik Döneminde Protein Alımı

Gebelik döneminde protein ihtiyacı normal zamandan yaklaşık olarak 5 ile 15 mg artmaktadır. Anne adayları proteini hayvansal ya da bitkisel gıdalardan karşılayabilir. Hayvansal gıdalar gebelik dönemi boyunca faydalı olabilecek çinko, demir, vitamin B6 bakımından zengindir. Tam yağlı süt, peynir ve yoğurt fazla oranda yağ oranı içermesinden dolayı gebelikte fazla kilo alan kadınların bu besinleri kısıtlı oranda almalarında fayda vardır. Bu neden ile hayvansal gıdalarda tavuk ve balık en ideal beslenmedir. Bitkisel gıdalarda da protein bakla ve bezelyede fazlası ile bulunmaktadır.

Gebelik Döneminde Kalsiyum Desteği

Gebelik döneminin 8. haftasında bebekte oluşmaya başlayan kemik ve dişlerin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için kalsiyum önemi çok fazla olmaktadır. Anne ve bebek sağlığı için ortalama olarak alınması gereken kalsiyum ihtiyacı 1200 mg olmaktadır. Genç yaşta gebe olan anne adayı kadınların kemikleri hala gelişme aşamasında olmasından dolayı günde en az 600 mg kalsiyum desteği almalıdır. Peynir, süt ve yoğurt kalsiyumun en fazla karşılayacağı süt ürünleridir. Balık, geniş yapraklı sebzeler ve susamda da kalsiyum değerleri bulunmaktadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu