Astroloji ve Bilimsel Gerçekler Hakkında Merak Edilenler!
Astroloji ve Bilimsel Gerçekler Hakkında Merak Edilenler! Güneş, aslan burcunun olduğu takımyıldızını kırk iki günde taramaktadır. Akrep burcunu taraması ise sadece dokuz gün sürmektedir.
Astroloji ve Bilimsel Gerçekler Hakkında Merak Edilenler! Babil uygarlığı zamanında, güneş için konum tahminini kolaylaştırılmak maksadı ile güneşin, düzgün bir seyir içerisinde otuzar günlük zaman dilimlerinde her bir burç üstünden geçtiği varsayımı ile hareket edilmiştir.
Teknolojik Bilimsel Gelişmeler Yerine Babil Uygarlığı Tercihi
Astrolojik değerlendirmeler gösteriyor ki güneş, 360 derecelik burçlar kuşağını, bir senede almaktadır. Bu göz önüne alındığında, her burca otuz derecelik bir pay düşmektedir. Bu otuz derecelik paya karşılık her bir güne bir derece denk geldiği varsayımıyla astrolojik yorumlar yapılmaktadır. Yani bugünkü astrologlar da, beş bin sene öncesi Babillilerin yaptığı düzleme göre yorumlarını yapmaktadırlar.
Dünya üstünde her yönü ile birbirinin tıpatıp aynısı benzeyen iki insan bulunmamaktadır. Dünya yaratıldığından bu tarafa yüzlerce kez dolup boşalan gezegene, karakter bakımından tıpatıp birbirine benzeyen insanların geldiği görülmemektedir. Hem aynı günde hem aynı saatte hem aynı yerde hem de aynı anneden doğan tek yumurta ikizleri dahi birbirinden çok değişik karakterler ortaya koymaktadır. Fiziksel olarak bile yüzde yüz oranda birbirlerine benzemektedirler. Karşıdan bakıldıklarında birbirlerinin tıpkısı gibi gözüken ikizlerin karakterleri de astrolojiye göre, tamamıyla aynı olması gerekmektedir.
Yıldızların Öz Hareketlerinin Tarihlerini Değiştirmesi
Yıldızların, “öz hareketleri” olarak adlandırılan bilimsel hareketleri bulunmaktadır. Bu öz hareketin verdiği değer, birkaç yıl için çok küçük rakamlara tekabül etmektedir. Ancak burçlarla alakalı astrologlar tarafından yapılan söz konusu yorumlar, milattan önce 3000 senelerinde ortaya atılanlarla örtüşmektedir. Bu astrolojik değerlendirmelerin yapıldığı zaman diliminden bu tarafa da yıldızların yer değiştirmesi hiç göz önüne alınmadığını ifade etmektedir. Bu güne değin de beş bin yay saniyesine tekabül eden bir yer değişikliği, bilimsel verilerle ortaya konmuştur.
Dünya presesyon adı verilen bir hareketi gerçekleştirmektedir. Bu ise ekliptik düzlem ile ekvator düzlemi ara kesiti olan ekinoks doğrultusunda ve sabit olmayan aynı zamanda her sene elli yay saniyesi bir değerde ekliptik düzlem üstüne doğru kayması anlamı taşımaktadır. Ekvatorun kutuplara göre hafif şişkin olması ve eksen boyunun basık bulunması, dünyanın bilimsel özelliklerindendir.
Topaç misali ekliptik doğrultusu üstündeki harekini takriben yirmi altı bin senede tamamlamaktadır. Dünya tarafından iki bin altı yüz senede bir tamamlanan bu dönme hareketi neticesinde, iki bin üç yüz senede bir burçlar üstünde de kayma olmaktadır. Bu da, astrologların esas aldığı herhangi bir burcun hangi tarihlere denk gelmesini de yalanlamaktadır. O tarih aralığında gökyüzünde o takımyıldızı aslında yer almamaktadır.